Stäng

Om Varumärket

Ralph Lauren är som den amerikanska drömmen som producerar allt ifrån vardagligt mode till det allra finaste och dyraste modet. På grund av detta är Ralph Lauren älskad av många tack vare sitt breda sortiment som gör det möjligt för alla att hitta något och som alltid behåller sin lyxiga känsla oavsett vad du väljer.

1967 när Ralph Lauren endast var 28 år gammal arbetade han för Beau Brummell med att producera slipsar. Dessa slipsar skiljde sig lite från andra slipsar då de var handgjorda och var tillverkade i mer nytänkande material. 1968 startade Ralph Lauren sin egna kollektion som han döpte till Polo och efter ett år sålde Bloomingdale´s linjen exklusivt hos dem. Två år efter släpptes även en serie skräddarsydda skjortor för kvinnor och året efter kom den första damkollektionen.

1996 lanserades Lauren Ralph Lauren som var en damkollektion i lägre prisklass som gjorde det möjligt för fler att kunna köpa varumärket Ralph Lauren. Kollektionen innehöll sportkläder, accessoarer och skor.

Det mest kända klädesplagget som många känner igen är den klassiska pikétröjan med sitt kända emblem av en polospelare på bröstet. Dessa introducerades 1972 för marknaden och släpptes i 24 olika färger.